Boarding Train at different station, but same ticket

Reply
#1 Sep 18th, 2008, 13:05
Join Date:
Feb 2006
Location:
ATL
Posts:
26
  • vinatara is offline
#1
I have booked a train ticket from Madurai to Chennai next month. The train actually goes via Trichy. I had slight changes in my travel plans such that i need to catch the same train at Trichy instead of boarding it from Madurai.

Can I use the same ticket from Trichy, since i have reserved those seats right from Madurai?
Should we inform the station master or TTR upfront that i would be boardign at Trichy rather than Madurai? Otherwise the TTR might think we have missed the train and might allot it to someone else (this happens quite usually)
How can we alert them upfront on the different boarding point?

Please let me know i havent been clear on my queries.

Thanks.
#2 Sep 18th, 2008, 15:49
Join Date:
Sep 2006
Location:
india
Posts:
113
  • bissa is offline
#2
You can change the boarding station by just going to any prs counter (reservation Office) and fill the form for change of boarding station and along with the form give your ticket and now you can board the train at trichy. but change of boarding station must be done before 24 hours of actul departure of the train. as you have mention that you are traveling next month you have lot of time to change the boarding station. please note you will not get any refund for the portion not travel.
Quote:
Originally Posted by vinatara View Post I have booked a train ticket from Madurai to Chennai next month. The train actually goes via Trichy. I had slight changes in my travel plans such that i need to catch the same train at Trichy instead of boarding it from Madurai.

Can I use the same ticket from Trichy, since i have reserved those seats right from Madurai?
Should we inform the station master or TTR upfront that i would be boardign at Trichy rather than Madurai? Otherwise the TTR might think we have missed the train and might allot it to someone else (this happens quite usually)
How can we alert them upfront on the different boarding point?

Please let me know i havent been clear on my queries.

Thanks.
#3 Sep 22nd, 2008, 13:13
Join Date:
Feb 2006
Location:
ATL
Posts:
26
  • vinatara is offline
#3
Thanks Bissa.
#4 Sep 22nd, 2008, 17:47
Join Date:
May 2005
Location:
HYDERABAD
Posts:
4,264
  • vsp27759 is offline
#4
Dear vinatara,

I have booked a train ticket from Madurai to Chennai next month.

##Is this an I-Ticket (OR) E-Ticket? Just curious!!!
#5 Nov 26th, 2008, 20:05
Join Date:
May 2008
Location:
india
Posts:
24
  • travel_savvy is offline
#5
hi,

i have a similar enquiry..i have a reservation from palghat to tirupati in kerala express, but for some reason i want to board the train from the next station.i.e coimbatore..now in regard to this i have 2 quiries?

1) i may keep silent as iam boarding the train from the very next station( approx after an hour) and the TTE will most probably wait till the next station before calling it a NO SHOW and reallocating tickets. OR

2) i may go the the comp reservation cetre where the tickets were booked and get it changed. ( here my biggest worry and query is....I HAVE A CONFIRM RESERVATION AND NOW WHEN I WILL ASK THEM TO CHANGE MY BOARDING STAION WILL THEY NOT ALLOCATE MY BERTHS ACCORDING TO THIS NEW STAION? THE RESERVATION FROM THIS BOARDING STATION NOW SHOWS HUGE WAIT LIST BUT MY ORIGINAL BOOKINGS ARE CONFIRMED)

Kindly advice and help

Thanks
#6 Nov 27th, 2008, 13:16
Join Date:
May 2005
Location:
HYDERABAD
Posts:
4,264
  • vsp27759 is offline
#6
Dear travel_savvy,


##If you change your Boarding Point from Palghat to CBE, your Confirmed Berths will be in tact because the PGT-TPTY Journey and CBE-TPTY Journey are booked under TVC-TPTY Quota!!!!

---------------

A Request: Kindly post your further queries only in one topic instead of repeating the same in all the three topics.
#7 Nov 29th, 2008, 14:09
Join Date:
Oct 2008
Location:
Mumbai
Posts:
135
  • zanyguy is offline
#7

Change boarding station for i-ticket.

Hi,

I have a similar query.

I have a confirmed I-Ticket from Madgaon to Mumbai on Janshatabdi Express. However, due to change in plans, I would like to board the train from Kudal and not Madgaon. Kudal is 2 stations down.

How can I change the boarding station on my I-Ticket? I do not mind paying for the whole journey.

Any help is appreciated.

Thanks in advance,

Zany.
#8 Nov 29th, 2008, 14:22
Join Date:
May 2005
Location:
HYDERABAD
Posts:
4,264
  • vsp27759 is offline
#8
Dear Zanyguy,

How can I change the boarding station on my I-Ticket?

##Since you have the Journey Ticket in your possession, you MUST go to the PRS Counter and request for change in your Boarding Point from Madgaon to Kudal, 24 hrs. before the scheduled departure of the train.

I do not mind paying for the whole journey.

##I guess, you must have already paid MAO-CSTM Fare.
#9 Nov 29th, 2008, 15:00
Join Date:
Oct 2008
Location:
Mumbai
Posts:
135
  • zanyguy is offline
#9
Dear VSP,

Thanks for the prompt response!

Its a relief to know that I can get this done. However, by PRS i assume you mean a computerised reservation counter.

Is it possible to get this done through the reservation counter at Mumbai, or do I have to get it done necessarily at Madgaon?

And yes, I meant to say that I have already paid Madgaon-CSTM fare; and I dont mind not getting any refund for the journey from Madgaon to Kudal.

Thanks,

Zany.
#10 Nov 29th, 2008, 15:16
Join Date:
May 2005
Location:
HYDERABAD
Posts:
4,264
  • vsp27759 is offline
#10
Dear Zanyguy,

and I dont mind not getting any refund for the journey from Madgaon to Kudal.

##In fact, you are NOT eligible to claim any refund for the untravelled portion when you change your Boarding Point.

##Yes, you can approach the PRS Counter either in Mumbai or Madgaon!!!
#11 Nov 29th, 2008, 15:19
Join Date:
Oct 2008
Location:
Mumbai
Posts:
135
  • zanyguy is offline
#11

Thanks!

Thanks VSP!

You have been a great help!!

Zany.
#12 Dec 12th, 2008, 16:42
Join Date:
Dec 2008
Location:
India
Posts:
9
  • maddy_madheaven is offline
#12
Hi all,

i have a eticket from delhi-madurai, I want to connect for the same ticket from madurai-tirunelveli as it costs much less than fresh booking, My currect train is up to madurai only on 18th and i have to change it from there, Is it possible to do this if i go to the reservation counter

thanks
#13 Dec 12th, 2008, 17:12
Join Date:
May 2005
Location:
HYDERABAD
Posts:
4,264
  • vsp27759 is offline
#13
Dear maddy,

The authorities have stopped giving telescopic benefit whenever a passenger seeks extension of his journey ticket. The Fare applicable for the extended portion of the journey will be collected.

In your case, the train terminates in Madurai. As such, you need to purchase a separate ticket for your Madurai-Tirunelveli journey.
#14 Dec 12th, 2008, 18:21
Join Date:
Dec 2008
Location:
India
Posts:
9
  • maddy_madheaven is offline
#14
thank you vsp i got it
#15 Jun 3rd, 2009, 22:05
Join Date:
Jun 2009
Location:
Delhi
Posts:
2
  • sourabh1510 is offline
#15

Same issue

I have a similar issue.

My boarding point is KCG-Kacheguda and I want to board the train from the next station Secunderabad jn-SC which is 40 min from KCG.

Is it necessary to inform the railways?
PLs reply ASAP.
Reply

Similar Threads

Title, Username, & Date Last Post Replies Views Forum
Changing boarding station when booking a train online Jun 29th, 2012 12:42 58 40177 Indian Railways
Boarding at a later station Nov 21st, 2011 20:15 6 4455 Indian Railways
Boarding Station Nightmare Mar 22nd, 2008 00:27 1 1572 Indian Railways
Tatkal - boarding from next station Mar 11th, 2008 20:44 1 3800 Indian Railways
Boarding at a different station... Jun 7th, 2007 15:54 5 6913 Indian Railways


Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Forum Rules»
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off
Thread Tools
Display Modes

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2
© IndiaMike.com 2014
Page Load Success